Logo

Megműtötték Berta Ákos térdét

Térdműtétet esett át a héten Berta Ákos, aki még december 2-án, a Brassó elleni találkozó előtti edzésen sérült meg. Ákos húzta-halasztotta az operációt, de nem volt mit tenni, állapota nem javult, ezért kénytelen volt kés alá feküdni. Várhatóan január közepén térhet vissza a csapatba.

- A három a kettő elleni játékot gyakoroltunk az edzésen, amikor Libor Pavlissal és Szirányi Bencével összeütköztem, és valahogy én kerültem a kupac aljára – emlékszik vissza a történtekre Ákos. – Furcsa melegséget éreztem a térdemben, nem tudtam, hogy mi történt, de éreztem, hogy valami nem stimmel. Hetekig próbálgattam a lábamat, de a jégre lépve éreztem, hogy nem állok biztos lábakon, és ugyan az MRI sem mutatta ki, hogy gond lenne a porcommal, de az érzés továbbra sem múlt el. Dr. Majzik Ernő végül azt javasolta, hogy ne halogassuk a műtétet, így atroszkópos eljárással végül feltárta a sérült részt, és tényleg porcleválásom volt.

A fiatal csatárnak hétfőn újra jelenése lesz a kórházban, kiszedik a varratok, és abban bízik, hogy egy hét múlva már biciklizhet. A jelenlegi állás szerint úgy néz ki, hogy január 15-20. körül újra meccset tud játszani.

- Úgy kell visszaszereznem a kondíciómat, hogy közben vigyáznom kell a lábamra – folytatja Berta. – Jó lenne, ha bejutnánk a Mol Liga döntőjébe, mert akkor már ott is tudnék játszani, de a Magyar Kupában és az ob 1-ben már biztosan számíthat rám a csapatom.

A Vasas a Csíkszereda elleni Mol Liga-elődöntőt január 3-án kezdi meg idegenben, a következő meccsek időpontja és helyszíne:

Január 4., kedd: Csíkszereda-Vasas

Január 7., péntek: Vasas-Csíkszereda

Január 8. szombat: Vasas-Csíkszereda (ha kell)

Január 11., kedd: Csíkszereda-Vasas (ha kell)

Oszd meg!
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Tumblr
  • Twitter
  • iwiw
Egyesület GP 3p 2p 1p 0p +:- P
Vasas HC 2 2 0 0 0 11:3 12
Dab.Docler 2 1 1 0 0 13:4 9
FTC-Orangeways 2 0 1 0 1 7:14 4
Újpesti TE 2 1 0 0 1 5:7 3
Miskolci JJSE 2 0 0 1 1 5:11 1
Sapa Fehérvár AV19 2 0 0 1 1 4:6 1
TÁMOGATÓINK:
marczi skate
suzuki haz
Sodexo
budapesti gyogyfurdok_szurke
Lokalogo