Logo

OB/I-re készülve

Tegnap már a csapattal edzett új igazolásunk, Marko Kiprusoff. A finn védő hétfőn, késő este érkezett, de reggel már jégen volt. A keddi két jeges edzés sok korcsolyázással, kettő a kettő, illetve három a három elleni játékkal és az emberelőnyös szituációk gyakorlásával telt.

Világbajnok védőnk érzi a több hónapos kihagyást (az amatőr mérkőzések és az önálló gyakorlás nem összehasonlítható a profi edzésmunkával), de helyezkedésén, passzain és lövésein látszik, hogy kivételes játékos. Risto Kurkinen szerint két-három hét kell a formába lendüléséhez.

Marko Kiprusoff a „szokásos” kettes mezben szerepel nálunk is, melyet szurkolóink (és természetesen minden hokibarát) vasárnap, a Miskolc elleni meccs előtt már meg is rendelhetnek a lépcső melletti asztalnál.

A tegnapi edzéshez kapcsolódik, hogy edzőnk új összetételű sorokat próbált ki; néhány mérkőzést várhatóan az alábbi felállásban játszunk:

Csatárok:

Sabol, Gröschl, Somogyi

Gergely, Makkinen, Fodor Sz.

Martz, Pavlis, Berta

Védők:

Kangyal, Hüffner

Kiprusoff, Svasznek

Sille, Szirányi

A negyedik sorba kerülésért is komoly verseny várható; Popovics, Hardi, Maszlov, Wéber, és Strenk között, de a felsorolt játékosok célja természetesen nem a negyedik sor, mindegyikük szerepelt már előrébb is az idényben. A hetedik védőnk most Nagy Richárd, de ha betegsége után visszanyeri korábbi formáját, bárkit kiszoríthat a jelenleg eléje soroltak közül.

Mivel a szakmai stáb elégedett volt a fiatalok Újpest, illetve Fehérvár elleni teljesítményével, ezért a jövőben több lehetőséget kaphatnak egyrészt a felnőtt csapattal való gyakorlásra, másrészt könnyebb mérkőzéseken a játékra is.

Sajátos a helyzete Fodor Csanádnak, aki még nem szerezte meg a magyar állampolgárságot, így most ő a hatodik légiósunk. Reményeink szerint hamarosan már hivatalosan is magyar játékosként számíthatunk rá, addig a felnőtt csapattal edz, de játszani csak akkor tud, ha valamilyen okból a Martz, Makkinen, Pavlis, Sabol négyesből valaki kimarad a csapatból.

Oszd meg!
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Tumblr
  • Twitter
  • iwiw
Egyesület GP 3p 2p 1p 0p +:- P
Vasas HC 1 1 0 0 0 5:2 9
Dab.Docler 1 0 1 0 0 3:2 6
FTC-Orangeways 1 0 1 0 0 5:4 4
Miskolci JJSE 1 0 0 1 0 4:5 1
Sapa Fehérvár AV19 1 0 0 1 0 2:3 1
Újpesti TE 1 0 0 0 1 2:5 0
TÁMOGATÓINK:
marczi skate
suzuki haz
Sodexo
budapesti gyogyfurdok_szurke
Lokalogo