Logo

Ezüst érmes lett junior csapatunk!

A junior bajnokság alapszakaszát és középszakaszát egyaránt megnyerő Vasas HC a második helyet szerezte meg a junior bajnokságban. A magyar bajnok – meglepetésre – a Crvena Zvezda csapata lett, miután a döntő valamennyi mérkőzését megnyerték. A végeredményt befolyásoló körülmények az alább olvasható, március 30-án kelt levélből kiderülnek.

Magyar Jégkorong Szövetség

Versenybíróság

Lévai József Elnök részére

Tisztelt Lévai úr!

Március 29-én arról tájékoztatta a Vasas HC-t, hogy a junior bajnokság döntője – az MJSZ. által felkért Szakmai (?) Bizottság döntése alapján – április 20-án kezdődik. Ha nem szembesültünk volna egész évben munkájuk színvonalával, akkor most meglepetésünkről, felháborodottságunkról vagy tiltakozásunkról kellene írjunk. Ismerve azonban tevékenységüket, csak jelezni kívánjuk, szánalmasnak tartjuk eljárásukat.

Csapatunk mindvégig komolyan vette a junior bajnokságot; megnyertük mind az alapszakaszt, mind pedig a középszakaszt. Az eredmények szerint a Vasas kiemelkedett a mezőnyből még úgy is, hogy a felnőtt csapatban rendszeresen játszó, meghatározó játékosaink (Rajna, Somogyi, Popovics, Nagy) csak ritkán játszhattak a junior csapatban. Mivel a csapatvezetésnek, az edzőnek és a jégcsarnoknak is előre meg kell terveznie a munkarendjét, programját, már február 18-án jeleztük, a Szövetség határozza meg a döntők időpontját. Tájékoztattuk továbbá önöket, hogy – mint más csapatoknál is – március 31-ét követően befejeződik a szezon, megszűnnek az edzések, április közepétől pedig nincs jég a center pályán.

A Magyar (?) Jégkorong Szövetség végül a magyar junior bajnokságban – vendégként – játszó, csapatunktól 16 ponttal lemaradva második Crvena Zvezda kérése alapján határozta meg a döntő időpontjait, annak tudatában, hogy a Vasas HC ezekben az időpontokban nem tudja vállalni a játékot. Üzenetüket megértettük; ne nyerjék meg a Vasas fiataljai a bajnokságot. Sok költséget megspóroltunk volna, ha ezt már a szezon előtt közlik, de – legyünk pozitívak! – így legalább a következő évi költségvetést egyszerűbb lesz tervezni.

Mivel a döntőn nem tudunk részt venni, adják az aranyérmet a Crvena Zvezda csapatának, az ezüstöt pedig akasszák a Szakmai Bizottság tagjainak nyakába, megdolgoztak érte.

Budapest, 2010. március 30.

Vasas HC

Oszd meg!
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Tumblr
  • Twitter
  • iwiw
4 : 0
Korábbi mérkőzések: (2:1, 5:2, 7:4, 9:4)
További párharcok állása:
Dab.Docler - Sapa Fehérvár AV19: 0:4
Egyesület GP 3p 2p 1p 0p +:- P
Vasas HC 15 11 0 1 3 74:33 40
Dab.Docler 15 10 2 0 3 87:38 38
Miskolci JJSE 15 7 1 2 5 68:59 25
FTC-Orangeways 15 5 2 2 6 57:63 23
Sapa Fehérvár AV19 15 4 1 1 9 43:57 15
Újpesti TE 15 2 0 0 13 36:115 6
TÁMOGATÓINK:
marczi skate
suzuki haz
Sodexo
budapesti gyogyfurdok_szurke
Lokalogo