Logo

Zele a dobot, a Vasas a Dabot verte!

Nagyon fontos mérkőzést nyert meg csapatunk; egy győzelemre vagyunk az OB/I döntőjétől! A várakozásoknak megfelelően nagy lendülettel kezdtük a meccset, mind a három sorunk gyakorlatilag letáborozott a Dab kapuja előtt. Nem egész öt perc elteltével Azari Zsoltot állították ki magas bottal való játékért. Az ember előnyben első sorunk csak helyzetekig jutott, de a második sorrá előlépett Martz, Pavlis, Berta trió gólra váltotta az előnyt (Martz passza után Pavlis volt eredményes).

A gól után továbbra is támadásban maradtunk, a Dab csak kiállításokat érő szabálytalanságokkal tudta feltartóztatni a csapatot. Két sikertelen emberelőny után a harmadikat Fodor Szabolcs kihasználta (Szirányi és Martz voltak az előkészítők).

Négy emberelőny után biztosak lehettünk benne, hogy hamarosan a Dab is előnybe kerül, nem is tévedtünk. Svasznek, Kangyal, majd – egy szerencsétlenül kilőtt korong miatt – ismét Svasznek került a büntető padra. Kangyal Balázs büntetését nem sikerült kivédekeznünk, Martinka lövése Peterdi korcsolyájáról vágódott a kapunkba.

A második harmadban végig fölényben játszott a Vasas, Martz és Somogyi góljával 2:0-ra hoztuk ezt a harmadot. Második sorunk különösen jól teljesített, Libor Pavlis lőtt egy kapuvasat, majd egy remek szóló után visszahúzott korongját Sevela hihetetlen bravúrral védte. A harmadban még Nathan Martznak volt egy ajtó-ablak helyzete, de annyira meglepődött Gröschl Tamás passzán, hogy nem tudta behúzni a korongot az üresen maradt kapuba.

A harmadik harmad Magosi Bálint góljával kezdődött; a szurkolók jó része a büfében, csapatunk pedig az öltözőben felejtkezett. A gól megzavarta játékosainkat és a harmad első tíz percében csak nyomoztuk a korongot. A Dab minden erejét mozgósította, fölényben volt, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani (még kettős előnyben sem).

A mérkőzés végére kicsit elszabadultak az indulatok; Fodor Szabolcs a kapujából messze kikorcsolyázó Sevelát támadta, aki ezt „rossz néven vette” és verekedést kezdeményezett. A bunyó elől Fodor kitért, mivel nem akarta a holnapi meccset kihagyni. Fodor Szabolcs végül 2+2 percet, Peter Sevela pedig 2+10 percet kapott. 10 percet Berta Ákosnak is kiosztottak a játékvezetők.

Az indulatok kapcsán megemlítendő, hogy Kurt Macsweyn az eset előtt hátulról úgy megütötte Marko Makinent, hogy finn légiósunk nem tudta folytatni a játékot, szédült és látás problémái lettek. A csapatvezetés fegyelmi eljárást fog kezdeményezni a mindössze 2 perces büntetést kapó kanadai csatárral szemben. Makinen holnapi játéka bizonytalan…

A legfontosabb,hogy ismét hoztuk a hazai mérkőzésünket, így holnap a Dab a játékban maradásért küzd, mi pedig egy esetleges győzelemmel már készülhetnénk a Fehérvár elleni döntőre.

Oszd meg!
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Tumblr
  • Twitter
  • iwiw
4 : 0
Korábbi mérkőzések: (2:1, 5:2, 7:4, 9:4)
További párharcok állása:
Dab.Docler - Sapa Fehérvár AV19: 0:4
Egyesület GP 3p 2p 1p 0p +:- P
Vasas HC 15 11 0 1 3 74:33 40
Dab.Docler 15 10 2 0 3 87:38 38
Miskolci JJSE 15 7 1 2 5 68:59 25
FTC-Orangeways 15 5 2 2 6 57:63 23
Sapa Fehérvár AV19 15 4 1 1 9 43:57 15
Újpesti TE 15 2 0 0 13 36:115 6
TÁMOGATÓINK:
marczi skate
suzuki haz
Sodexo
budapesti gyogyfurdok_szurke
Lokalogo